We proberen steeds een wandeling uit te kiezen, die ook leuk is voor de hond. Een wandeling door een stad valt dus af. We kiezen daarom meestal voor een boswandeling of ergens in de buitengebieden.

Valkenburg

Wandel je van Valkenburg naar Walem, dan kijk je onderweg je ogen uit. Het begint al bij het imposante kasteel Oost, waar je ook kunt parkeren. Minder statig, maar zeker zo indrukwekkend vanwege de serene rust zijn de afgezonderde Kluis op de Schaelsberg en de glinsterende Sint Jansbron. De blauwe paaltjes brengen je ook door het compleet andere gebied van de bewoonde wereld van Valkenburg, waar het wemelt van de gezellige horecagelegenheden.

Beschrijving & Foto's
Boukoul

Boukoul

Het is lekker wandelen tussen de geurige naaldbomen. Hoe klein dit bos ook is, de bewoonde wereld lijkt hier ineens heel ver weg. Zo stil kan het in Nederland dus ook zijn. Zeker in een onbekend gebied als dit.

Beschrijving & Foto's
Meinweg

Nationaal Park “De Meinweg”

In Nationaal Park De Meinweg komen vele verschillende soorten vegetatiestructuren voor, variërend van droge heidegebieden tot vochtige broekbossen. Al deze systemen bezitten eigen kenmerkende soorten planten, bomen en dieren.

Beschrijving & Foto's

Thoear

Lekker wandelen door het witte stadje Thorn en de omgeving van dit stadje, dat kan met deze route. Je maakt onderweg kennis met de charme van Thorn en verder kun je de kapelletjes bewonderen die je op verschillende plekken rondom het stadje vindt.

Beschrijving & Foto's

Molenplas Stevensweert

Bloem- en kruidenrijke wandelroute rond de Molenplas bij Stevensweert. Wandel hier ook eens buiten de paden: het kan, het mag! Geniet van de uitzichten vanaf heuvel en vogelkijkplatform, bezoek de Hompesche Molen en sta eens stil bij het bijzondere Bomenmonument.

Beschrijving & Foto's

Strandwandeling Nieuwvliet

In 2020 zijn we door de pandemie niet op vakantie geweest. Maar dat weerhield ons toch niet om op visite te gaan bij vrienden die in Nieuwvliet op de camping zaten. We hebben daar een heerlijke strandwandeling gemaakt.

Beschrijving & Foto's

Natuurroute Stein

Tussen het Julianakanaal en de snelstromende Maas ligt een prachtig, waterrijk natuurgebied. Vanaf de oevers van de imposante rivier kijk je uit over de grindbanken en naar België aan de overkant. Op de Natuurroute ontdek je het mysterieuze monument Woodhenge, waar eeuwenoude, bijna zwarte boomstammen in de lucht klauwen en de kracht van de natuur symboliseren. 

Beschrijving & Foto's