We proberen steeds een wandeling uit te kiezen, die ook leuk is voor de hond. Een wandeling door een stad valt dus af. We kiezen daarom meestal voor een boswandeling of ergens in de buitengebieden.

Route des Vins

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Eys en Wahlwiller middels een adembenemende en educatieve wandelroute van ongeveer 10 kilometer.

Beschrijving & Foto's

Spaubeek

Deze geologische wandeling, samengesteld door het IVN Spaubeek, maakt je als wandelaar attent op de uiteenlopende landschappen, die zelfs voor Zuid-Limburg bijzonder zijn. De route voert je over een plateau, langs graften, oude boerderijen, fruitboomgaarden, veldkruisen en de Geleenbeek. Holle wegen leiden je door een groen, steeds weer verrassend landschap. Onderweg heb je enkele fraaie uitzichten over de terrassen.

Beschrijving & Foto's
Vuurtoren en strand Breskens

Vuurtoren Breskens

De vuurtoren van Breskens uit 1868 is de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland en één van de meest beeldbepalende gebouwen in West-Zeeuws-Vlaanderen .

Beschrijving & Foto's

Valkenburg

Wandel je van Valkenburg naar Walem, dan kijk je onderweg je ogen uit. Het begint al bij het imposante kasteel Oost, waar je ook kunt parkeren. Minder statig, maar zeker zo indrukwekkend vanwege de serene rust zijn de afgezonderde Kluis op de Schaelsberg en de glinsterende Sint Jansbron. De blauwe paaltjes brengen je ook door het compleet andere gebied van de bewoonde wereld van Valkenburg, waar het wemelt van de gezellige horecagelegenheden.

Beschrijving & Foto's
Boukoul

Boukoul

Het is lekker wandelen tussen de geurige naaldbomen. Hoe klein dit bos ook is, de bewoonde wereld lijkt hier ineens heel ver weg. Zo stil kan het in Nederland dus ook zijn. Zeker in een onbekend gebied als dit.

Beschrijving & Foto's
Meinweg

Nationaal Park “De Meinweg”

In Nationaal Park De Meinweg komen vele verschillende soorten vegetatiestructuren voor, variërend van droge heidegebieden tot vochtige broekbossen. Al deze systemen bezitten eigen kenmerkende soorten planten, bomen en dieren.

Beschrijving & Foto's

Thoear

Lekker wandelen door het witte stadje Thorn en de omgeving van dit stadje, dat kan met deze route. Je maakt onderweg kennis met de charme van Thorn en verder kun je de kapelletjes bewonderen die je op verschillende plekken rondom het stadje vindt.

Beschrijving & Foto's

Molenplas Stevensweert

Bloem- en kruidenrijke wandelroute rond de Molenplas bij Stevensweert. Wandel hier ook eens buiten de paden: het kan, het mag! Geniet van de uitzichten vanaf heuvel en vogelkijkplatform, bezoek de Hompesche Molen en sta eens stil bij het bijzondere Bomenmonument.

Beschrijving & Foto's